Wat belangrijk is om te weten!
De meeste mensen hebben de website in hun favorieten staan. Maar de URL van de oude website was www.oogenoptiek.nl/wordpress. Als je deze URL in je favorieten hebt staan en je klikt erop dan kom je op een foutmelding-pagina (een zogenaamde 404-pagina). Om dit te voorkomen moet je de juiste URL gebruiken: www.oogenoptiek.nl dus zonder het woord ‘/wordpress‘ erachter.

Wat je moet doen
Klik hier op oogenoptiek.nl en bewaar dan die pagina in je favorieten. En gooi die andere uit je favorieten.

 

En vaak moet je ook je browser cache legen/wissen

Handige shortkey – sneltoets combinatie
In veel (Windows) browsers werkt de optie CTRL+SHIFT+DEL om direct in de gewenste menu optie te komen.

Lees hier hoe je de cache kunt wissen van diverse browsers: cache legen/wissen

Wat is cache?
Cache is een opslagplaats waarin veelgebruikte data tijdelijk wordt opgeslagen om er zo sneller toegang tot mogelijk te maken. Op uw computer worden hier de tijdelijke internet bestanden mee bedoeld.

Waarom moet ik soms mijn Cache legen?
Het komt voor dat u nog een oude versie van een pagina op een website ziet terwijl deze pagina al wel is verandert. Het herladen (refresh) van de pagina lukt niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache op de PC en toont dus de oude versie. Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt op uw computer.

Deze website is onlangs verhuisd van de ene hosting-provider naar een andere provider.

Ruimte gebrek
Kort gezegd hadden we bij de oude provider (bedrijf waar de website daadwerkelijk op een computer staat) te weinig disk-ruimte. Je moet bedenken dat de hoeveelheid data (hoeveelheid MB’s) van zo’n website steeds maar blijft groeien, want er komen telkens nieuwe berichten, pagina’s en foto’s bij. Ik kon bijvoorbeeld geen goede externe back-up meer maken van de website en dat is niet echt wenselijk. We zijn daarom verhuisd naar een andere provider waar we voor zelfs minder geld veel meer disk-ruimte hebben.

Website ziet er hier en daar anders uit
En eigenlijk was het niet een verhuizing, maar heb ik de website opnieuw gebouwd op de nieuwe plek. Technisch kon ik de bestaande website niet zomaar verhuizen i.v.m. een multi- en single-website structuur (voor de technici onder ons). En omdat ik toch de website opnieuw ging bouwen zijn er gelijk hier en daar wat kleine wijzigingen doorgevoerd:

  • De Home-pagina is aangepast. Heeft nu een grote beeldvullende foto dat wisselt met een tekstregel. We proberen de website een beetje wervend te maken om zo nieuwe leden aan te trekken. Daarom is ook de tekst, onder die grote foto, wat aangepast.
  • Berichten-pagina: Oude berichten heb ik niet mee kunnen verhuizen. We beginnen nu met een schone lei.
  • Pagina Fotogalerij is ook veranderd. Iedereen krijgt ruimte voor een persoonlijk fotoalbum. Je mag een aantal (maximaal 20) van je fraaiste foto’s insturen voor je persoonlijk fotoalbum. Die hoeven niet perse via de club gemaakt te zijn, mag uiteraard ook uit je archief komen. En er is een mogelijkheid om daar ook een link naar je eigen website te laten plaatsen (als je een eigen website hebt). Stuur je foto’s (graag via WeTransfer) en het adres van je website (als je die hebt) naar de webmaster: webmaster@oogenoptiek.nl. De foto’s die er nu staan mag je uiteraard laten vervangen en/of aanvullen met nieuwe.
  • En bij de Contact-pagina is lay-out ook iets aangepast.

Besloten leden-gedeelte
Vooral de besloten leden-gedeelte van de website is aangepast, technisch aan de achterkant, maar ook is de lay-out wat veranderd. De ledenlijst en smoelenboek zijn nu samengevoegd. Nu zie je direct de portretten van alle clubleden met daaronder de naam, adres, tel.nummers en email. Staat jouw foto er nog niet tussen? Stuur dan je foto naar de webmaster webmaster@oogenoptiek.nl

Hoe kom je op die besloten leden-website?
De manier waarop je op de besloten leden-gedeelte komt is hetzelfde gebleven. Je ziet op deze website helemaal rechts bovenaan (even naar boven scrollen) een donker driehoekje met een plus-teken (+) erin. Als je daar op klikt dan schuift er een balk naar beneden met een link naar de leden-website.
Klik op de link ‘>> leden login <<‘ en je krijgt een nieuwe pagina waarin je gebruikersnaam en wachtwoord kunt invullen. En als het goed is weten jullie allemaal de gebruikersnaam en wachtwoord (is ook hetzelfde gebleven).

Wat vind je ervan
Neus eens rond op de website en laat ons weten wat je ervan vindt. Graag horen we je mening en/of opmerkingen.

m.v.g.
Theo Fama
webmaster@oogenoptiek.nl