Fotoclub Focel Elst organiseert de 1e Batavieren Fotolezing

Donderdag 16 januari 2020 van 20:00-22:00 uur in theater De Klif, Pijlpuntstraat 1, Nijmegen-Noord. Inloop vanaf 19:30 uur.

Organisatie door Fotoclub Focel Elst (GLD). Contact via lezing@focel.nl
Toegangsprijs in voorverkoop €6,- aan de zaal €7,50 inclusief een gratis kop koffie/thee vooraf.

Neem verder contant geld mee, aangezien er geen gelegenheid is om te pinnen op deze locatie.

Aanmelden via website Focel: Batavieren Fotolezing

Vrouwen en millennials veroveren de fotografie
Hoofdlezing door Robert Theunissen
In deze fotolezing bespreekt Robert Theunissen – voormalig hoofdredacteur van de fotobladen Focus, Zoom.nl en SHUTR – de revolutie die fotografie momenteel doormaakt. Hij laat zien hoe je er als fotograaf je weg in kunt vinden. Technisch zijn er steeds meer mogelijkheden en de techniek wordt steeds gemakkelijker. Daardoor is fotografie nu uitgekristalliseerd tot de drie K’s: Kijken, Kadreren en Klikken. Meer dan ooit draait de fotografie om de inhoud en het onderwerp van de foto. Iedereen is tegenwoordig fotograaf en dat brengt ook demografische veranderingen met zich mee in de kunstfotografie. Daarin laten steeds meer jongeren en vrouwen van zich horen en zien en je zou zelfs kunnen zeggen dat vrouwen de fotografie veroveren, want het aantal vrouwen op kunstopleidingen en onder prijswinnaars is de laatste jaren enorm toegenomen.

Een andere ontwikkeling is het ontstaan van combinatie-fotografie. Fotografie wordt steeds meer gecombineerd met online, social media en andere vormen van beeldende kunst. Als fotograaf is het bijna een vereiste om je daarmee bezig te houden. Zo veel nieuwe instroom van fotografen heeft ook een mogelijk nadeel: beeldblindheid. Begrijpen wij wel wat er op een foto staat, wat die uitdrukt? Hoe ga je als fotograaf het beste met al deze vraagstukken om?

De wereld van nabewerking in de fotografie
Voorprogramma door Rob de Winter
Rob de Winter is Adobe Certified Instructor beeldbewerking. Hij neemt ons mee in de wereld van nabewerking, met voor elk niveau wat wils. Wat gebeurt er eigenlijk als je een filter toepast in bijvoorbeeld Instagram, Facebook of Snapchat? Hoe bereik je een meer personal touch met een app als Snapseed van Google. Wat biedt het werken in lagen aan extra mogelijkheden als je de stap maakt naar de software van Adobe Photoshop / Lightroom? Hoe bewerk je meerdere foto’s tegelijk? Hoe makkelijk is het eigenlijk om een hinderlijke lantaarnpaal uit je foto te halen? Dat laat Rob allemaal de revu passeren. Hij heeft diverse foto-studieboeken van Van Duuren Media – met korting – bij zich voor wie zich verder wil verdiepen.