Voor diegene die (nog of alweer) thuis zijn en niet op vakantie…

Ik (Theo Fama) ga woensdag 24 juli een workshop geven binnen de werkgroep portret. Maar omdat dit een onderwerp is dat voor iedereen wel interessant kan zijn wil ik het breder trekken dan alleen ons werkgroepje.
Daarom nodig ik bij deze iedereen uit voor de workshop.

Wat gaan we doen
Ik denk dat de meeste van jullie geen studio flitsset thuis hebben, maar wel een systeem of reportage flitser. Daarom wil ik jullie het één en ander uitleggen wat je kunt met je eigen systeem flitser (de flitser die je normaal boven op je camera zet). Wat kun je met zo’n flitser bovenop je camera als het gaat om portretfotografie. En met een zogenaamde trigger-set kun je diezelfde flitser ook los naast de camera gebruiken, wat kun je er dan mee? Hoe moet je de flitser instellen? Hoe kan ik het gebruiken met portret? Op vele van die vragen zal ik proberen een duidelijk antwoord te geven.

Op 22 mei had ik bij Kees Jan Schilstra thuis al een soortgelijke workshop gegeven. Maar we kwamen niet aan fotograferen toe.
Dat wil ik nu anders doen. Na m’n uitleg over camera en flitser instellingen gaan we aan de slag door elkaar te portretteren. Ik laat je zien wat je met je eigen systeemflitser allemaal kan doen.

We gaan zelf aan de slag (op elkaar oefenen met de flitser-instellingen).
Dus neem mee:
– camera
– objectief voor portret
– systeem of reportage flitser
– en als je die hebt… een triggerset om je flitser draadloos naast de camera te kunnen gebruiken
– eventueel een statiefje voor je flitser
– volle accu’s en lege kaartjes
– goed humeur…

We beginnen al om 19:00 uur (mocht je dat niet redden dan schuif je gewoon wat later aan, geen probleem)

Locatie is in de studio van Studio Pothoff
Adres Studio Pothoff:
Wiltonstraat 24
3905 KW Veenendaal

Tot de 24ste…