Ik (Theo Fama) ga komende woensdag 22 mei een workshop geven binnen de werkgroep portret. Maar omdat dit een onderwerp is dat voor iedereen wel interessant kan zijn wil ik het breder trekken dan alleen ons werkgroepje.
Daarom nodig ik bij deze iedereen uit voor de workshop.

Wat gaan we doen
Ik denk dat de meeste van jullie geen studio flitsset thuis hebben, maar wel een systeem of reportage flitser. Daarom wil ik jullie het één en ander uitleggen wat je kunt met je eigen systeem flitser (de flitser die je normaal boven op je camera zet). Wat kun je met zo’n flitser bovenop je camera als het gaat om portretfotografie. En met een zogenaamde trigger-set kun je diezelfde flitser ook los naast de camera gebruiken, wat kun je er dan mee? Hoe moet je de flitser instellen? Wat is TTL (Through The Lens) en HSS (High Speed Synchronisatie), hoe werkt dat en wat kan ik er mee? Kan ik het gebruiken met portret? Op vele van die vragen zal ik proberen een duidelijk antwoord te geven.

We gaan zelf aan de slag (op elkaar oefenen met de flitser-instellingen).
Dus neem mee:
– camera
– objectief voor portret
– systeem of reportage flitser
– en als je die hebt… een triggerset om je flitser draadloos naast de camera te kunnen gebruiken
– eventueel een statiefje voor je flitser
– volle accu’s en lege kaartjes
– goed humeur…

We beginnen al om 19:00 uur (mocht je dat niet redden dan schuif je gewoon wat later aan, geen probleem)

Locatie is in de studio bij Kees Jan Schilstra.
Zonneoordlaan 29
6718 TL Ede

Tot woensdag…