Ik (Theo Fama) ga woensdag 13 november een workshop geven binnen de werkgroep portret. Maar omdat dit een onderwerp is dat voor iedereen wel interessant kan zijn wil ik het breder trekken dan alleen ons werkgroepje.
Daarom nodig ik bij deze iedereen uit voor de workshop.

Wat gaan we doen
Ik wil jullie laten zien hoe je door lichtgebruik hele verschillende soorten portretten kan maken. Verschillend in stijl, sfeer, enz. Vele malen heb ik verteld hoe belangrijk de richting en de kwaliteit van het licht is. Maar wanneer en hoe pas je die verschillende technieken toe? Dat ga ik jullie in de praktijk laten zien.

Na m’n uitleg gaan jullie zelf aan de slag door elkaar te portretteren. Daarbij maak je gebruik van die verschillende licht technieken. Voordeel is dat je het zelf een keer gedaan hebt waardoor je het beter onthoud. En thuis kun je je eigen gemaakte foto’s rustig terug kijken en bestuderen. Je zal zien dat kleine aanpassingen aan het licht grote gevolgen kan hebben voor de foto.

We maken gebruik van de studioverlichting, omdat het nu eenmaal handiger werkt en het toch niet uitmaakt wat de lichtbron is.

Neem wel mee:
– camera met hotshoe (waar je een flitser of trigger op kan zetten)
– objectief voor portret
– volle accu’s en lege kaartjes
– goed humeur…

We beginnen om 20:00 uur.

Locatie is in de studio van Studio Pothoff
Wiltonstraat 24
3905 KW Veenendaal

Tot de 13de…