Vanwege het te verwachten bezoekersaantal was Fotoclub Velp voor deze avond uitgeweken, van SEM Café, naar de grote zaal van zalencentrum Parkstaete. De bespreker was Marco Bastmeijer. Hij is binnen de Fotobond een bekende spreker met een heel eigen visie op foto’s.

Ondanks de concurrentie van een belangrijke voetbalwedstrijd, waren er zeker zo’n 100 bezoekers.

De volgende fotoclubs waren aanwezig:

AFC de Oude IJssel uit Doetinchem
Oog & Optiek uit Lunteren
Fotokring Arnhem uit Arnhem
Creashot uit Winterswijk
Helios uit Aalten
CC Wageningen uit Wageningen
FC Wijchen uit Wijchen
FK de Liemers uit Zevenaar
Fotoclub Velp uit Velp

Er waren in totaal 74 foto’s ingezonden. Marco besprak de foto’s aan de hand van afdrukken die op de presentatie borden werden getoond. Tegelijkertijd werd de besproken foto middels de beamer geprojecteerd. Daarbij had Marco een prettige en vooral duidelijke stem, dus voor iedereen goed te horen. Zijn manier van foto’s bespreken was echt bijzonder. Zonder kritiek te geven, laat hij door zijn uitleg toch duidelijk zien waar de kwaliteiten van een fotograaf liggen. En elke keer geeft hij duidelijk aan, dat het een mening is, zijn mening, en geen objectief oordeel over de kwaliteit van een foto.

Het was een zeer boeiende en inspirerende avond. Het applaus was dan ook zeer terecht evenals de dank voor de goeie organisatie van de avond.

Tekst: Rob Weenink (Fotoclub Velp)