Zondag 23 april was de uitslag van de Bondsfotowedstrijd 2023. Wij zijn geëindigd op de 84e plaats van 133 deelnemende fotoclubs. De foto van Esther Groot (zie hierboven) is bekroond met een bronzen sticker (Gedeelde 35e plaats: 23 punten).

Arjan Aanraad is bij de bespreking geweest. Hieronder vind je zijn verslag:

“Ik ben gisteren naar de presentatie van de Fotobond-Wedstrijd geweest in Theater Hanzehof in Zutphen. Er hebben 131 verenigingen meegedaan en van de 10 beste verenigingen zijn de foto’s in willekeurige volgorde besproken. 100 foto’s bespreken in anderhalf uur is natuurlijk erg veel dus het was dan ook meer een korte toelichting. Wel mooi om de grote diversiteit van de foto’s te zien.

Voorafgaand aan de bespreking werden we welkom geheten door de voorzitter van de Zuthpense die de organisatie van deze bijzondere dag op zich had genomen.

Na een warm welkom heeft de voorzitter van de fotobond een ieder nogmaals welkom geheten en deed zij de mededeling dat het na jaren van duwen en trekken eindelijk gelukt is om een plekje te bemachtigen in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam. Dit jaar zullen de 50 beste foto’s medio mei/juni tentoon worden gesteld in het museum, een geweldige eer. Een mooie gelegenheid om dan eens te gaan kijken. 

Na de bespreking van de 100 foto’s werd de beste foto gepresenteerd gemaakt door Monique Hoogendijk.  Werkelijk een schitterende bewerking van een natuurlandschap. De onthulling werd gedaan door Diana Bokje.

Overigens werd tijdens de bespreking van de 100 foto’s aangegeven dat de Fotobond aan het nadenken is over hoe om te gaan met foto’s die door middel van AI tot stand zijn gekomen. Een foto van FK Eemland (rechts onderin de collage) werd daarvan verdacht.”

Het juryrapport en de uitslagen kun je HIER vinden.