Onlangs haalden we met een kleine delegatie de fotospullen van Rob van Geel op bij zijn vrouw, Yvonne. Rob heeft al zijn spullen aan Oog en Optiek nagelaten. Op dit moment is de camera met wat toebehoren mee op reis met Annelies. Opnieuw naar IJsland, de bestemming waar Rob zulke mooie herinneringen aan had.

Het is na hun terugkeer aan ons om de spullen ten goede te laten komen aan de club. Verkopen binnen of buiten de club? Ook dat hebben we met Yvonne afgestemd en dat is prima. Sterker nog: het is beter dan dat ze stof liggen te verzamelen in onze kast in de Schakel. We zetten daarom in op verkopen. In deze nieuwsbrief zetten we de aanpak op een rijtje.

Om welke artikelen gaat het precies?
Kees Jan heeft een lijst gemaakt van de spullen die Rob ons naliet. Per artikel heeft hij eerst de nieuwprijs opgezocht. Vervolgens heeft hij genoteerd voor welke prijs deze artikelen tweedehands verkocht worden. Gemiddeld is die prijs 50% van de nieuwwaarde. Vanuit die kennis hebben wij de voorgestelde prijs op 40% van de nieuwwaarde gezet.

Het lijstje kun je hier downloaden en bekijken.

Wat als je interesse hebt?
We willen iedereen die interesse in een of meer artikelen heeft een eerlijke kans bieden om te kopen. Daartoe moeten we eerst weten wie wat zou willen hebben. Zou je iets willen kopen? Stuur dan tussen nu en uiterlijk 21 mei a.s. een e-mail naar voorzitter@oogenoptiek.nl. Als er voor een bepaald artikel interesse is van meer leden, bepalen we via loting wie de eerste koopmogelijkheid krijgt.

Wil je het product in het echt bekijken? Neem dan even contact op met Kees Jan om hiervoor een afspraak te maken, de spullen liggen bij hem thuis.

Wat doen we met de spullen die we binnen de club niet verkopen?
De leden van Oog en Optiek hebben de eerste keuze. Alles wat we niet verkopen, bieden we daarna aan op Marktplaats.