Je persoonlijke coach
Wie piano wil leren spelen neemt individueel les. Waarom doe je dat als fotograaf niet? Voor een vergelijkbaar tarief als een pianoleraar hanteert kijk ik met jou naar je werk. Hoe creatief ben je geweest? Hoe helder communiceren je foto’s? Valt er technisch misschien nog wat bij te schaven? We kijken hoe we je foto’s door middel van je sterke punten nog beter tot bloei kunnen laten komen en je zwakke punten kunnen tackelen. Ben je met een project bezig? Ik denk met je mee.

Iedere coaching begint bij mij thuis in Utrecht met een bezoek van een uur. Daarna hebben we of live in Utrecht of via de computer ontmoetingen van een half of een uur. Prijs per half uur: 27,50 euro. Hoe snel we achter elkaar afspreken en hoe vaak we dat doen, bepaal jij.

Mentoraat
Ik ben ruim 25 jaar mentor bij fotoclubs en andere fotografengezelschappen. Vanaf dit najaar geef ik ze ook vanuit huis. Is er bij je club geen mentoraat, of voel je een klik met mij, dan ben je hier welkom. Doel van het mentoraat is je artistieke ontwikkeling een boost geven en je visie op fotografie op een hoger niveau brengen. Je krijgt persoonlijke opdrachten die je nieuwe vaardigheden opleveren en je inzichten verrijken.

Je komt in een groep van maximaal 10 personen. Dinsdagavond 5 oktober, 2 november, 14 december, 18 januari en 22 februari. Komen de data je niet uit? Laat het even weten. Prijs: 250 euro. Inclusief koffie, thee en koekjes.

Cursus compositie 2.0
We zijn gewend een compositie te zien als een manier om je foto’s mooi te maken. Je kunt het ook inzetten om je foto’s helder te krijgen. In deze cursus werken we vanuit beide inzichten, waarmee je denken over compositie wordt verbreed en op zijn kop gezet. Je gaat beter begrijpen hoe foto’s overkomen, nieuwe mogelijkheden zien om je eigen foto’s zeggingskracht te geven en je leert compositiekeuzes te maken die precies bij je doelen passen. In deze cursus krijg je uitleg, ga je met de nieuwe inzichten aan de gang en worden je foto’s geanalyseerd.

Wil je een voorproefje? Voor het blad Professionele Fotografie schrijf ik een artikelenreeks over compositie voor gevorderden.

Ik werk ook hier met groepen van maximaal 10 personen. Zaterdag 2 oktober, 30 oktober, 27 november 18 december en 15 januari. De cursussen vindt overdag plaats om vanuit mijn cursusruimte hartje Utrecht te kunnen oefenen. Komen de data je niet uit? Laat het even weten. Prijs: 375 euro, koffie, thee en koekjes meegeteld.

Cursus vrij werk
Iedere fotograaf heeft een andere motivatie. De een wil de wereld laten zien, de ander wil die veranderen. Het kan heel goed dat je niet zulke concrete doelen hebt. Voor jou is een camera wat een muziekinstrument voor een muzikant is. Je fotografeert om je te uiten, jezelf te ontwikkelen. Je wilt foto’s maken die raken omdat ze laten voelen wat jou persoonlijk beweegt. Wil je dit, dan is deze cursus voor jou. Doel is je artistieke grenzen te verleggen en je fotografie zo goed mogelijk bij je te laten passen. Zelfreflectie, persoonseigen ideeën bedenken en fotografisch pionieren spelen hierbij een grote rol. Je krijgt uitleg over zaken als creativiteit, originaliteit, authenticiteit, identiteit en conceptueel denken. Je werkt aan en wordt begeleid bij een hoogstpersoonlijk project.

Ook hier groepen van maximaal 10 personen. Donderdagavond 7 oktober, 4 november, 16 december, 20 januari en 24 februari. Komen de data je niet uit? Laat het even weten. Prijs: 375 euro, koffie, thee en koekjes er natuurlijk bij.

Heb je interesse?
Mail dan naar pieter.vanleeuwen@zonnet.nl, of benader mij via mijn website: pietervanleeuwenfotografie.nl

Foto © Pieter van Leeuwen