Sportfotografie? Dat is toch geen kunst? Een vaak gehoorde opmerking, in de dubbele betekenis van het woord. Doe het dan maar eens.

Ik ga een landelijke groep SPORT opstarten. Ik wil een groep gelijkgestemde fotografen verzamelen om sport als fotografie genre op de kaart te zetten. Beginnen met een kleine groep van maximaal 10 mensen, die elkaar inspireren, en vooral positief bekritiseren om een hoge kwaliteit te bereiken. De ambitie is hoog: scoren in de top 10 van landelijke wedstrijden en exposities. In sporttermen: meedraaien in het linker rijtje van de eredivisie.

Een titel en een logo heb ik al: FOTO SPORT Het speelveld is onbegrensd. 

Elke vorm van sport is mogelijk: van dammen tot kickboksen en alles daartussen. Van amateursport tot professionele topsport. Het contact tussen de leden van de groep zal voornamelijk online plaatsvinden, via de mail. Naar behoefte zullen er bijeenkomsten worden georganiseerd. Er wordt geen ballotage toegepast. De toetreding tot de groep gebeurt op basis van zelfreflectie. Wil je de top van de amateur sportfotografie bereiken? De eerste uitdagingen zijn er al. Foto Individueel 2018 heeft een genre SPORT. En ook de derde editie van Foto Online 2018 krijgt een eigen thema SPORT. De erkenning van sportfotografie zullen we zelf moeten verdienen. En over een paar jaar? Dan mogen we wellicht de titel TOPFOTO SPORT gaan dragen.

Geïnteresseerden kunnen zich bij mij aanmelden via 29thomassen@gmail.com Ton Thomassen.

Foto © Ton Thomassen