Zestig jaar en ‘alive en kicking’. Zoveel is wel duidelijk tijdens het jubileumweekend van de club in het eerste weekend van juli in Dordrecht. Uitvalsbasis is Postillion Hotel Dordrecht. Tijdens de koffie op het terras – het was uitgelezen weer voor een weekendje weg – worden de kaarten geschud. Letterlijk. Iedereen ontvangt of kiest zijn eigen, vrij interpreteerbare opdracht. Twee kersen op een kaartje bijvoorbeeld? Daar kan je alle kanten mee op. Cirkels? Als je goed kijkt, is het leven behoorlijk circulair. En zo voorts. Theo had iets met groene broeken. Dat wordt vast een mooie serie! Vis etende oude heren op de markt, mooie steegjes, hofjes, veel water….. We konden ons hart ophalen.

Dordrecht door de lens, zo ongeveer zag de zaterdag er uit. In groepjes of alleen, de tien kilometer haalden we wel, al slenterend door de stad. De buit aan het eind van de dag is overweldigend, sommigen konden het kieken niet laten en zullen thuis het nodige sorteerwerk moeten doen. Anderen beperkten zich tot wat uitgekiende shots met een mobiele telefoon. Maar een fijne middag hadden we allemaal.

Tijdens het diner ’s avonds hebben we nog een primeur: Arjan wordt voor de tweede keer opa. Reden om spoorslags richting pril geluk te gaan.

Zondag, nog steeds stralend weer, een totaal ander programma. Koren op de molen voor de macro- en natuurfotografen. Met een fluisterboot door De Biesbosch. Voor iedereen een mooie tocht door een uniek stukje Nederland, maar vooral een cadeautje voor de mensen met de macrolenzen in de overtreffende trap. Zomaar honderden foto’s schieten van al wat groeit en bloeit is voor hun de norm. Buiten boord hangend voor dat allermooiste plaatje van een libelle. Heel, heel erg in de verte zien we een zeearend. Denken we. Ook de kapitein – dat is hij al 27 jaar, hij kan het dus weten – is niet zeker van zijn zaak. Veel vogels zien we overigens niet en ook de bevers vertonen zich niet. Maakt niet uit, op een mooie zomerdag is het sowieso goed toeven op het water.

Na nog een laatste drankje zit een zeer geslaagd weekend er in de loop van de zondagmiddag weer op. Complimenten aan de organisatoren die alles zo tot in de puntjes geregeld hadden.

Tekst is van Annelies Barendrecht en onderstaande foto’s zijn gemaakt door:
Meta Vellinga, Arjan Aanraad, Trijnie Smith, Erik van den Elsen, Annelies Barendrecht, Jos Giesbers, Ria van Plateringen, Theo Fama, Riana Wassing, Agaath van Asch, Marijn Pater, Ada Heijkoop en Simone Kuijt