Expositiedata: 29 januari tot en met 14 mei
Onderwerp: Jubileumexpositie (1 foto per clublid)

Inlijsten foto’s:

  • We hangen de foto’s in lijsten zonder het glas er in. Dat voorkomt spiegelingen en doet de foto’s op hun best naar voren komen. Dat kan in dit museum, aangezien het geen vochtige omgeving is. Rita Elsevier heeft aangeboden om je passe-partout te snijden, als dat nodig is. Zij is expert op dit gebied.
    Je kunt je print op verschillende manieren in het passe-partout zetten: Als je redelijk stevig papier hebt (270/300 grs. bv.) kun je de foto aan de bovenkant met een reepje tape vastzetten achter het passe-partout en los laten hangen. De foto kan dan ademen en eventueel wat uitzetten en krimpen zonder te gaan golven.
  • Je kunt bij Guus Kuit (Galerie Zuid) voordelig opplakkarton kopen in grotere platen. Dit is karton met een folielaag er op. Methode: je knipt een stuk daarvan uit, net wat groter dan je print. Aan één zijde trek je de folie een klein stukje los en dat reepje vouw je om, zodat er ongeveer een centimeter van de plakkende ondergrond bloot ligt. Hierop plak je de rand van de print vast. Onder de foto kun je dan voorzichtig de folie verder aftrekken van de ondergrond, tegelijkertijd aan de bovenkant de print aandrukkend met een zacht doekje. Dat levert een perfecte strakke plaat op, waarvan dan alleen nog het overtollige karton rondom hoeft te worden afgesneden.

Printpapier:
Op welke papiersoort je wilt laten printen, glans, mat, of parel is een eigen keuze: wat vind jij het best passen bij jouw foto?

Vitrines:
Behalve onze foto’s aan de muren vullen we ook een aantal vitrines met fotografica: fotoapparatuur en zo mogelijk ook doka-apparatuur. Er is al het een en ander aangemeld bij Peter Michielsen, maar graag nog wat meer. Bij Peter kun je ook terecht voor vragen en suggesties aangaande de expositie: foto@petermichielsen.nl

Inleveren foto’s: Indien mogelijk op onze clubavond op 19 januari. Anders in overleg (bij Coronasluiting wordt ook naar een andere oplossing gezocht)
Ophangdatum: 26 januari ’s avonds
Ophangploeg: Riana, Wim, Kees Jan, Jos, Ingrid, Peter