Ook dit jaar wordt er weer een landelijk mentoraat georganiseerd, een coaching traject voor leden van de Fotobond. Het mentoraat staat open voor zowel persoonlijke leden als leden van een fotoclub die is aangesloten bij de Fotobond. Het landelijk mentoraat is gericht op de verdere inhoudelijke fotografische ontwikkeling van de fotograaf.
Het landelijk mentoraat wordt georganiseerd door de taakgroep Opleidingen & Sprekers van de Fotobond en wordt begeleid door een bondsmentor.

Om aan het landelijk mentoraat te kunnen deelnemen, moet men werk inzenden voor ballotage waarbij het werk op inhoudelijke kwaliteitscriteria wordt beoordeeld. Deelname aan het mentoraat geschiedt na een positieve beoordeling door de ballotagecommissie. Deze bestaat uit een bondsmentor en een lid van de taakgroep Opleidingen & Sprekers. Het mentoraat heeft een looptijd van mei 2020 tot december 2020. De definitieve periode/data worden door de begeleidende mentor bepaald. De bondsmentor die het landelijk mentoraat van 2020 gaat begeleiden is Harry Sikkenk.

Meer informatie en aanmeldingsformulier is te vinden op de website van de FotoBond: Landelijk Mentoraat