Dit jaar is Leeuwarden gekozen tot culturele hoofdstad van Europa en heeft een reeks activiteiten georganiseerd om deze Friese stad in de spotlights te zetten.

Een bijzonder fontein is geplaatst op het plein voor het station. Deze fontein vormt een onderdeel van de 11 fonteinen die ook elders in Friese steden zijn geplaatst en symbolisch de 11 stedentocht in herinnering moet roepen die dus niet op de schaats maar per fiets o.i.d. bezocht kunnen worden.

Leeuwarden heeft een pittoreske binnenstad met mooie gebouwen en ook een fraai museum. Kortom, wij als fotografen kunnen ons hart ophalen in deze bijzondere stad.

Op de 24e november vindt er ook nog een lichtshow plaats. Op 12 verschillende plaatsen in de binnenstad hebben lichtkunstenaars lichtobjecten geplaatst of objecten aangelicht en kan het publiek vaak actief daarmee aan de gang. Hier komen verrassende beelden uit en vaak is er ook muziek die voortgebracht kan worden.

Ons voorstel is om een stadswandeling te maken met een gids, dan zelf vrij rondwandelen en s’avonds nog een graantje mee pikken van de lichtshow die al begint om 17.00 uur.

Waar aanvankelijk nog een tochtje gepland was met een praam door de grachten hebben wij daar toch van afgezien vanwege het weer en de vrij hoge kosten.

Het programma kan er zo uitzien:
• Vertrek vanaf het Westhoffhuis om 08.30 uur
• Aankomst Leeuwarden rond 10.30 uur en dan eerst koffiedrinken in stadsherberg Bellevue of Café Barrevoets.
• Om 11.30 uur tot 12.45 uur een stadswandeling
• Om 13.00 uur gezamenlijke lunch in Bellevue of Barrevoets
• Middag ter vrije beschikking en om 16.30 uur gezamenlijk diner in Bellevue o.i.d. tot 18.00 uur
• Daarna nog wandeling langs verschillende lichtobjecten tot 19.30 uur
• Vertrek vanuit Leeuwarden en aankomst Lunteren rond 21.30 uur.

Een gedetailleerder programma met adressen en parkings volgt nog.

Wie geïnteresseerd is kan zich opgeven bij Noortje en verzoek aan te geven of je wil rijden of meerijden en meedoen met koffie, lunch en diner.

E-mail Noortje: ejdevries@btb.nl

Foto’s © Hans Kreek