In 2019 doen we als club weer mee aan de Regionale Digitale Fotowedstrijd van de Fotobond. Deze wedstrijd behelst een digitale presentatie van 8 foto’s (van 8 verschillende leden) die door het thema of benadering een duidelijke samenhang vertonen. De series worden op samenhang beoordeeld.

Ons onderwerp
Dit jaar gaan wij voor onze clubinzending aan de slag met verhalende foto’s over kleding. Hoe we met kleding omgaan. Hoe kleding een belangrijk onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven en ritme. Een oude, versleten jas aan een kapstok, een uitpuilende sokkenlade, een kast met gladgestreken overhemden, een wasmand met berg sportkleding. Kleding vertelt een verhaal over de eigenaar, ook als deze persoon niet in beeld is. Probeer de foto het verhaal te laten vertellen. Foto’s die je in de komende wintermaanden in en om huis kunt maken. Dus iedereen kan meedoen!

De kaders
Om een samenhangende selectie te kunnen maken, qua inhoud en vorm vragen we:
– een huiselijke setting/situatie (in en om het huis)
– kleurenfoto’s
– liggend formaat

De bespreking
Op de clubavond van 20 februari bespreken we de resultaten van de opdracht op de beamer. Je hoeft alleen digitaal in te sturen (max. 5 foto’s). Ook selecteren we de 8 foto’s (van 8 verschillende makers) die samen de sterkste, samenhangende serie vormen.

Oog & Optiek is gastclub voor het organiseren van deze 8e editie van de Regionale Digitale Fotowedstrijd (en ja, we mogen gewoon meedoen). Op 3 april is de bespreking door een onafhankelijke jury in het Westhoffhuis en wordt de uitslag bekend gemaakt.

Tips
– maak een liggende foto, omdat we het gehele beamerbeeld willen gebruiken bij onze presentatie (camera gewoon horizontaal houden)
– gebruik statief om bewegingsonscherpte te voorkomen als je in huis met bestaand (zwak) licht gaat fotograferen
– wees niet bang om een hoge ISO te gebruiken mocht dat nodig zijn
– maar belangrijkste… probeer met je foto een klein verhaaltje te vertellen (geen platte foto van zomaar een sok of een trui bijvoorbeeld)