Op onze fotowand in het Westhoffhuis hangt momenteel een fototentoonstelling gemaakt door Gert-Jan van Holland en Jan van Roekel op verzoek van de leidster van dansschool Davli, gevestigd in het Westhoffhuis.

Davli is de afkorting van dansende vlinders en de leidster, Nicolijn Zieleman, refereert hiermee aan haar eigen bijnaam toen zij als jong meisje gegrepen werd door de dans en dansend door het leven wilde gaan.

Dit enthousiasme brengt zij ook over op haar leerlingen vandaar dat de tentoonstelling heet “de dansende vlinderkinderen van Davli”.

De beide fotografen hebben een serie foto’s gemaakt tijdens haar lessen en het resultaat zijn hele poëtische sfeerbeelden van het jonge kind wat opgaat in die heel bijzondere danswereld die Nicolijn weet te creeren. Vooral de portretfoto’s werken vertederend in hun weergave van de concentratie gericht op het goed willen doen en begrijpen van wat Nicolijn over wil brengen.

Het nu zichzelf herkennen op de foto’s samen met vriendinnetjes en/of zusjes werd duidelijk fantastisch gevonden en konden ze er geen genoeg van krijgen.

Deze tentoonstelling is een schot in de roos en op de juiste plaats getoond, ontstaan uit de samenwerking van dansschool Davli en de beide fotografen van Fotoclub Oog en Optiek.

Zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

Foto’s © Jan van Roekel