Dankzij de verbeterde fiets- en wandelroutes in het Goudsberggebied rond het Middelpunt van Nederland komen er steeds meer fietsers en wandelaars langs uitkijktoren De Koepel in Het Luntersche Buurtbosch.

Om zoveel mogelijk ‘passanten’ te verleiden de uitkijktoren ook daadwerkelijk te bezoeken wordt naast de beheerderswoning een pleisterplaats & terras gerealiseerd. De bouw van deze nieuwe ontmoetingsplek midden in de natuur vordert gestaag en op zaterdag 13 april (om 14:00 uur) wordt deze mooie plek opgeleverd.

Burgemeester Rene Verhulst zal deze feestelijke opening ter hand nemen door de wand met het prachtige verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het Luntersche Buurtbosch en De Koepel te onthullen. Hij doet dit samen met Henk Budding die namens de Stichting dit bouwproject heeft gecoördineerd. Het ongelofelijke aantal van 38 kleinere en grote bedrijven heeft een steentje bijgedragen. Na de formele openingshandelingen kunnen de ruimtes achter het terras bekeken worden.

Aansluitend worden we door de koepelbeheerder Gert-Jan van Doorn meegenomen naar de uitkijktoren waar 16 leden van fotoclub Oog & Optiek op de eerste twee verdiepingen een expositie hebben ingericht met hun gevarieerd en verrassend fotowerk.

Tijdens deze feestelijke gebeurtenissen kunt u genieten van de stimulerende muziek van de band Triple-B. De catering wordt verzorgt door Wolter Kelderman en er wordt ook een uniek ‘Koepelbiertje’ geïntroduceerd wat hoogstwaarschijnlijk enthousiast zal worden ontvangen in het ‘Lunterse’!

Foto-expositie
De expositie is te bezichtigen van 13 april t/m 30 juni.
Openingstijden: dagelijks van 13.00 – 17.00 uur. Maandags gesloten.
Website: Uitkijktoren De Koepel

Foto bovenaan de pagina © Peter Michielsen