Beste Oog en Optiekers,

Op 8 februari 2019 gaat onze tentoonstelling Sport in het Westhoffhuis verdwijnen.
Dit is qua tijd wat korter dan jullie gewend zijn maar dit heeft te maken met een verzoek van dansschool Davli. Gert-Jan van Holland en Jan van Roekel hebben vorig jaar een prachtig serie foto’s laten zien die zij gemaakt hebben van de kleine danseressen tijdens een les van Nicolijn Zieleman, de danslerares van Davli. Nicolijn heeft op 16 februari 2019 een dansvoorstelling gepland in het Westhoffhuis en heeft het plan ontwikkeld om het Westhoffhuis hiervoor in winterse sferen aan te kleden. En uiteraard winterse foto’s kunnen hier geweldig aan bijdragen.
Vandaar haar verzoek of Oog en Optiek een fototentoonstelling wil inrichten met beelden die een winterse sfeer oproepen. Daar hoort sneeuw bij of ijzel en ijs en daarbij passende beelden. Wij zijn vrij in onze interpretatie hiervan.

Oog & Optiek wil graag gehoor geven aan haar verzoek en daarom brengt zij dit onder de aandacht van haar leden.
Zij stelt voor dat diegenen die hier aan mee willen doen hun werkstukken inleveren op de komende clubavond van 23 januari 2019.

Het onderwerp is dus WINTER

In verband met de korte tijd van voorbereiding is het ook mogelijk de foto’s te brengen naar het Westhoffhuis te Lunteren op 8 februari 2019 alwaar om 14.00 uur de ophang-ploeg de sportfoto’s gaat vervangen door deze nieuwe winterfoto’s.

In verband met de eigenaardigheden van de tentoonstellingswand moeten de foto’s een grootte hebben van 30 x 40 cm of daaromtrent en de lijst is 40 x 50 cm. Dit omdat de afstand van de beschouwer tot de foto’s aanzienlijk is. De foto’s moeten aangeleverd worden in wit passe-partout.
Er kunnen 16 foto’s hangen.

Aangezien onze winter momenteel niet echt winters is zullen we waarschijnlijk in ons archief moeten zoeken naar die echt winterse sfeerplaatjes uit vroeger tijden.
Dit kunnen plaatjes zijn gemaakt in ons eigen land maar ook van landen die bekend staan om hun ruige winters. Maar ook de specifieke attributen die horen bij sneeuw en ijs zoals sleden, schaatsen, wollen mutsen en dampende chocolade melk kunnen leuke beelden opleveren. Niet te verwarren met Kerstmis. Dat is weer een apart onderwerp.
Kortom, wij kunnen alle kanten op en verheugen wij ons op mooie foto’s. Uiteraard hangen de foto’s langer dan de feestelijkheden rond de uitvoering van Davli.

Voor nadere inlichtingen kun je bij mij terecht.
Vriendelijke groet van Noortje