Beste Oog en Optiekers,
Op de jaarvergadering van maart jl. kwam ook het onderwerp exposities in Het Westhoffhuis voorbij. Zoals jullie weten hebben wij een permanente uitnodiging om te exposeren en zijn daar in de loop van de jaren heel wat fraaie exposities door onze club verzorgd. In november willen wij de huidige expositie van ons vroegere clublid Rien de Jonge, vervangen door eigen werk van de fotoclub met als thema SPORT

Ook hier weer kun je een eigen interpretatie geven aan wat onder sport verstaan kan worden. Dit kan nl. in competitie verband met actiefoto’s waarbij de zweetdruppels in het rond vliegen. Of foto’s die de emoties van de deelnemers bij verlies of juist blijdschap bij de overwinning laten zien zoals wij gezien hebben bij de presentatie van sportfotograaf Olaf Kraak eerder dit jaar. Maar ook op bescheidener schaal is sport uit te drukken. Kortom, sport is een onderwerp waar je alle kanten mee op kan. Ik noem voor het gemak een aantal gebieden zoals tennissen, paardensport, zwemmen, schaatsen, skiën, atletiek zoals hardlopen, hoogspringen, of andere zaalsporten, fietsen, bergbeklimmen, boxen etc.

In verband met onze expositie in huis Kernhem lijkt het beter te wachten tot die voorbij is en ik stel daarom voor werk in te leveren op 7 november 2018 op de clubavond en de inrichting van de tentoonstelling vast te stellen op 9 november.

Er kunnen 16 foto’s hangen in lijsten van het formaat 40 x 50 cm en de foto’s in het formaat 30 x 40 cm of daaromtrent. Dit i.v.m. de afstand van de beschouwer tot de foto’s die aanzienlijk is. Dus geen kleinere foto’s.

De inrichting vindt plaats op 9 november 2018 om 14.00 uur in het Westhoffhuis. Er is een vaste ploeg die meehelpt bij het ophangen en inrichten maar iedereen die denkt mee te kunnen helpen is van harte welkom.

Ik denk dat dit weer een geweldige tentoonstelling zal worden waar de Lunterse bevolking van kan genieten. Het blijkt nl. dat de tentoonstellingen goed bekeken worden en bekritiseerd. Het Westhoffhuis is een gemeenschapshuis waarin verenigingen, de Rabobank en de gemeente Ede een plaats hebben, maar waar ook de bibliotheek is gevestigd. De bezoekers en gebruikers van het Westhoffhuis vormen dus een gevarieerd publiek. Een uitdaging voor ons om er iets moois van te maken.

Voor nadere inlichtingen kun je bij mij terecht.

Vriendelijke groet van Noortje de Vries

Foto © Noortje de Vries