Camera Club Wageningen nodigt alle clubleden en persoonlijke leden uit de afdeling Gelderland Zuid uit voor een Afdelingslezing met autonoom fotograaf Ellen Kooi. Op dinsdag 7 mei 2019 komt zij naar Wageningen om haar werk te presenteren.

Ellen Kooi (Leeuwarden, 1962) is autonoom kunstenaar. Zij studeerde aan Kunstacademie Minerva (Groningen) en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten (Amsterdam).
In haar grote foto’s, vaak in panoramaformaat, verkent Ellen de grenzen tussen fantasie en realiteit. Op basis van haar ervaring met theater- en dansfotografie creëert ze scenes die vertrouwd aanvoelen en er tegelijk magisch uitzien. Het betreft vaak solitaire figuren in een (Nederlands) landschap. Sommigen noemen haar werk sprookjesachtig, maar er zit meestal ook een grimmige kant aan. Hebben de kinderen het naar hun zin of zijn ze bang? De bewoners van de wereld van Ellen Kooi zijn zowel vervuld van ontzag als in nood. Het werk zit vol spanning en is soms moeilijk te duiden. Daarover zal Ellen ons hopelijk wat meer vertellen.

De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Speeltuin Tuindorp, Floralaan 20B, Wageningen. We hopen velen van jullie te mogen begroeten. Het is zeer de moeite waard.

Bestuur Camera Club Wageningen

Foto © Ellen Kooi

Website: Ellen Kooi
Website: Camera Club Wageningen