De 5 minuten foto gaat over corona. Ik werd getriggerd door een verhaal in de telegraaf over de lege stranden in Spanje. Maar niet alleen Spanje, maar ook in de rest van de wereld. Een foto die in schril contrast staat met de beelden van volle stranden (*) die wij allemaal ergens wel herkennen of wellicht in ons foto archief hebben zitten.

De wereld staat even stil, een lockdown zoals we nog niet eerder hebben meegemaakt. Daar waar men snakt om zich neer te vleien in het warme zand, zich te koesteren in de zon of zich vol overgave in de golven te werpen. We hebben het voorlopig te doen met leegte en op zoek te gaan naar een andere (digitale) invulling van ons leven.

Van de fotograaf is helaas geen info te vinden. Copyright Hollandse Hoogte staat er bij het artikel.

Klik op de foto om ‘m te vergroten.

Op de site van Hollandse Hoogte is het volgende te vinden:
Hollandse Hoogte is een full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt. Hollandse Hoogte zoekt de tweede laag op van de fotojournalistiek en biedt onder andere sterke nieuwsfotografie, hoogwaardige portretten, diepgaande documentaire reportages, creative fotografie, entertainmentreportages en lifestyle producties. Daarnaast verzorgt Hollandse Hoogte workshops, lezingen en exclusieve printverkoop. Hollandse Hoogte is sinds 2018 onderdeel van ANP en Talpa Network.

Johan Oostindiën

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/68090603/abc-spaanse-regering-overweegt-hele-zomer-geen-toeristen-toe-te-laten
(*) Volle stranden: https://nl.dreamstime.com/redactionele-afbeelding-overvol-strand-salou-spanje-image97667285