Adobe Lightroom is een ontzettend krachtig en gebruiksvriendelijk programma om al je foto’s in te bewerken en te beheren. De belangrijkste en meest gebruikte opties voor fotobewerking zijn in Adobe Lightroom samengevoegd waardoor je in dit programma erg efficiënt te werk kunt gaan.

Theo Fama zal een cursus avond geven voor diegene die nog een beetje moeite hebben met het bewerken van foto’s in Lightroom. Hoe en waar begin je, wat doen die schuifjes, moet ik wel alle schuifjes gebruiken, ….enz. Deze cursus avond zal gaan over het ‘bewerken’ van foto’s en niet zozeer over het ‘beheren’ van je foto’s.

Aan de hand van praktische voorbeelden laat Theo je zien en legt hij uit wat de schuifbalkjes doen, welke je altijd nodig hebt en welke niet voor een bepaalde bewerking.
Na een heldere uitleg ga jezelf aan de slag met je eigen foto’s. Neem daarvoor je laptop mee met Lightroom erop. Zorg dat je foto’s al in Lightroom hebt staan waar je mee aan de slag wil gaan en/of waar je eventueel vragen over hebt.

Erik van den Elsen zal assisteren en door de zaal lopen om je te helpen de Lightroom-tools te vinden en vragen te beantwoorden.

Deze cursus is ook geschikt voor diegene met Photoshop en hun RAW-beelden in Camera RAW openen, want Camera RAW en Lightroom zijn eigenlijk hetzelfde. Camera RAW is een onderdeel van Photoshop en Photoshop Elements.

Wat:
Korte cursus foto-bewerken in Lightroom voor beginners

Waar:
Wordt gehouden in dezelfde zaal waar we onze fotoclub-avonden hebben

Wanneer: Woensdag 28 februari
Tijd: 20:00 (tot ongeveer 22:00 uur)
Kom op tijd zodat je laptop up-and-running is om 20:00 uur

Neem mee:
– Laptop met daarop Lightroom (of Photoshop met Camera RAW)
– Een stroom-verlengkabel (om je laptop van stroom te kunnen voorzien)
– Zorg dat je foto’s al in Lightroom hebt staan waar je vragen over hebt

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden door Theo een mail te sturen: info@fotofama.nl