Op zaterdag 25 mei zijn we van plan met de Oog & Optiek naar twee bijzondere bestemmingen in het westen te gaan: de Maeslantkering en Maasvlakte 2

We vertrekken ca. 9.30 uur in diverse auto’s vanaf de parkeerplaats achter het Westhoffhuis. Bij aanmelding kun je aangeven of je wilt rijden of dat je graag met iemand mee wilt rijden.

Na ca. 1,5 uur rijden bereiken we onze eerste bestemming: de Maeslantkering. Dat is een imposant sluizencomplex dat ons helpt de voeten droog te houden. We kunnen daar een rondleiding krijgen zodat we op korte afstand van deze gigantische, liggende viziersluizen kunnen komen. We krijgen zeker ruim de tijd om foto’s te maken. Per groep kost dat € 109,- dus bij 10 personen betaal je nog geen € 11,- per persoon.

De entree is in het bezoekerscentrum: het Keringhuis. Het centrum toont veel fascinerende foto’s en informatie over het doel, de werking en de bouw van de kering. We kunnen daar ook lunchen, zelf af te rekenen.

Na de lunch steken we met de pont over van Maassluis naar Rozenburg en rijden door naar het einde van de A15/N15 op Maasvlakte 2. Dit is een onwerkelijk stukje Nederland, dat ver in zee uitsteekt. Wees voorbereid op een grote ruimte met jonge vegetatie. Het is een zeer grote landwinning met fraaie vergezichten en uitzicht op grote containerschepen. Neem je telelens mee, want wat er te zien is, ligt wat verder weg. Maar is alles wel zo enorm groot dat je er toch boeiende foto’s van kunt maken. Ook hier is een bezoekerscentrum, FutureLand, waarin de aanleg van dit nieuwe stukje Nederland getoond wordt.

Ongeveer halverwege de terugweg willen we een restaurant bezoeken om deze bijzondere dag met de groep af te sluiten. Deze locatie wordt later nog bekendgemaakt.

Graag bij aanmelding opgeven of je zelf rijdt en of je mensen (hoeveel?) mee wilt nemen.

Je kunt je aanmelden bij:
Marc Peterse smps@smps-mp.com
of
Rob van Geel rcvangeel@gmail.com