Fotoclub Nijmegen nodigt u graag uit voor de afdelingslezing van Fotobond Gelderland-Zuid. Deze lezing zal plaatsvinden op dinsdag 5 maart 2019 om 20.00 uur in het Amrath Belvoir Hotel te Nijmegen.

Het is ons een eer op deze avond Thea van den Heuvel te ontvangen. Thea zal ons een kijkje laten nemen in de keuken van haar prestigieuze fotoprojecten in binnen- en buitenland. Welke fotograaf past er nu beter in een fotobondlezing in Nijmegen dan deze Nijmeegse fotografe die in opdracht van de gemeente Nijmegen prachtig werk maakte van de Oversteek, de nieuwe stadsbrug over de Waal.

Thea maakte een hele ontwikkeling door in haar fotografie. Vroeger waren ook onderwerpen als bruidsfotografie, portretten etc. terug te vinden in haar portfolio. Totdat ze zich meer en meer ging specialiseren. Haar grote kracht bleek te liggen in het fotograferen van architectuur en bouwprojecten.

‘Kracht en dynamiek zijn het uitgangspunt in mijn fotografie en films; de juiste compositie, kleur, rationalisering van de vormen, lijnen, oog voor detail en de perfectie qua nieuwe technieken. Het accent ligt op het zoeken naar die krachtige, heldere beelden die in één oogopslag het verhaal vertellen’, vertelt Thea, enthousiast als ze is. ‘Op het moment dat je echt gaat kijken, ontdek je de schoonheid’, zegt ze op het moment dat ze uitlegt hoe zij te werk gaat. Nadat ze veel informatie over het project vergaard heeft bij de opdrachtgever, koerst ze op intuïtie en gevoel.

In 2018 stonden opdrachten in Japan, Barcelona en Zuid Afrika op de agenda o.a. voor Nike. Ook verleende Thea haar medewerking aan diverse filmopnames waar zij gebruikmaakte van time lapse camera’s en drones. In de lezing zal Thea over haar werkzaamheden en visies spreken. Zo zal zij ons ook vertellen over de inzending waarmee zij geselecteerd werd voor het Nationale Team en Nederland mocht vertegenwoordigen op de WPC, World Photographic Cup op het onderdeel ‘architecture & urban spaces’.

Als u deze interessante avond wilt bijwonen, stuur dan uiterlijk 19 februari een mailtje naar het secretariaat van FC Nijmegen: hartabbink@gmail.com Vermeld uw clubnaam en met hoeveel personen u wilt komen.

Wij hopen van harte u te mogen ontmoeten op deze boeiende foto-avond.

Met vriendelijke groet,
Fotoclub Nijmegen.

Website: Thea van den Heuvel

Foto © Thea van den Heuvel

Hieronder een overzichtskaartje waar u kunt parkeren in de buurt van hotel Belvoir.
Let ook op de borden!!!