Hoewel het nog niet 100% zeker is dat de Regionale Digitale Fotowedstrijd (RDF) bij de Afdeling Gelderland-Zuid in 2024 doorgaat, gaan we gewoon aan de voorbereiding beginnen. Mocht het onverhoopt niet doorgaan, dan hebben we toch mooie beelden gemaakt.

Thema
Het thema voor 2024 is omgevingsportret:

• kader de persoon die je fotografeert zo in dat de kijker iets van de omgeving kan zien;
• gebruik eventueel rekwisieten voor meer context;
• maar houd het wel realistisch.

Je werkt toe naar een beeld waarbij je de kijker via de foto iets vertelt over de gefotografeerde persoon. De kijker moet in één oogopslag de situatie en het afgebeelde personage doorgronden.

Voor de RDF leveren we als club uiteindelijk een serie van acht foto’s in. De samenhang wordt deels gecreëerd door het thema. Daarnaast zorgen deze criteria voor nog meer eenheid:

• het formaat is vierkant, 1:1;
• we werken in kleur.

Aanpak
De aanpak van vorig jaar is goed bevallen. Behalve dat we werkten aan hetzelfde thema (bezige handen) hebben sommige deelnemers onderling samengewerkt en hebben alle deelnemers gezamenlijk de voorselectie gemaakt waaruit de uiteindelijke serie is samengesteld.

Meedoen?
Stuur dan een mailtje aan secretaris@oogenoptiek.nl.

Inlevertermijn
Voor de deelnemers geldt dat zij hun foto’s (max. 5) uiterlijk zondag 28 januari 2024 via WeTransfer aanleveren bij secretaris@oogenoptiek.nl.

Eerste selectie
We maken op 31 januari 2024 samen de eerste selectie van maximaal 3 foto’s per deelnemer. Als je je opgegeven hebt, kom je in de lijst RDF-deelnemers, zodat je alle details ontvangt over deze bijeenkomst (op een woensdag die geen reguliere clubavond is).

Eindselectie
Op de clubavond van 6 maart selecteren drie van onze eigen besprekers welke foto’s samen de beste serie van acht maken.

Ter inspiratie
https://oogenoptiek.nl/regionale-digitale-fotowedstrijd-2020-uitslag/.