Rabobank Gelderse Vallei heeft maandagavond 19 Juni in het Schaffelaartheater 200.000 euro uitgedeeld aan verenigingen en stichtingen uit Barneveld en omgeving. Het hoogste bedrag ging naar Bloemencorso Floralia uit Voorthuizen (4.054 euro), Stichting Perron 16 uit Voorthuizen (2.771,50) en Stichting Huifbedrijden Barneveld (2.762). De cheques werden uitgereikt door voormalig topschaatser Erben Wennemars en Geurt Boon, directievoorzitter van de bank.

De avond in het theater werd bijgewoond door 350 belangstellenden, die van Erben Wennemars een inspirerend verhaal te horen kregen over de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière. De schaatser maakte onder meer furore op diverse wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Tegenwoordig is hij onder meer actief als spreker en als commentator bij schaatswedstrijden.

Rabobank Gelderse Vallei stelde dit jaar in eerste instantie 150.000 euro beschikbaar voor de Clubkas Campagne. Dit geld is bedoeld om lokale (sport)verenigingen en culturele en maatschappelijke stichtingen te ondersteunen. De leden van de bank beslissen welke lokale initiatieven en projecten een financiële bijdrage krijgen. Als klap op de vuurpijl deelde directievoorzitter Geurt Boon op de avond zelf mee dat de bank 50.000 euro extra beschikbaar stelt voor deze actie. Dit laatste bedrag wordt evenredig verdeeld over de deelnemende 177 verenigingen en stichtingen.

Namens Oog en Optiek waren Gerda en ik naar Barneveld gegaan om onze envelop met inhoud op te halen. We werden zeer gastvrij ontvangen met drankjes en hapjes en na de voordracht van Erben mochten we eindelijk allemaal onze envelop openmaken. Tot onze grote verrassing hebben we dit jaar €520, – van de Rabobank mogen ontvangen . De wens om een koffer te kopen voor onze nieuwe beamer kan nu in vervulling gaan.

Wat een prachtig gebaar van de Rabobank. Wij zijn hen dan ook zeer dankbaar en ….. zullen volgend jaar weer graag meedoen aan deze actie. Deze maal kregen wij 26 stemmen en wie weet kunnen we dat volgend jaar verhogen.

Met vriendelijke groeten,

Ingrid Ten Bruggencate
Secretaris FC Oog & Optiek

Foto’s © Bram van den Heuvel

Bron: Barneveldsekrant