Camera Club Wageningen organiseert dit jaar de portfolio-avond en nodigt clubleden en persoonlijke leden uit Gelderland Zuid van harte uit om hieraan mee te doen. Ook als je zelf geen portfolio aandraagt ter bespreking is het overigens een leuke en leerzame avond.

De portfolio-avond wordt gehouden op dinsdag 13 november. We zijn heel blij dat we Jan Nabuurs bereid gevonden hebben om de foto’s te bespreken. Jan komt uit Horst en is Bondsmentor, lid van Fotoclub Océ (Venlo), van de gespreksgroep NL-70 (Noord-Limburg) en van de Gespreksgroep Fotojournalistiek (Fotobond). Hij fotografeert graag mensen, zowel in de studio als op straat.

Wat is de portfolio-avond?
De portfolioavond is een Afdelingsavond waar ieder lid van Gelderland Zuid zich kan presenteren met een portfolio. Sinds 2013 is hieraan de voordracht voor deelname aan Foto Nationaal gekoppeld. De Afdeling mag zestien fotografen voordragen voor een uitnodiging voor Foto Nationaal. Maximaal vijf daarvan worden gekozen door de bespreker van de portfolioavond, op grond van de kwaliteit van de getoonde fotoseries.

Wat is een portfolio?
Een portfolio bestaat uit maximaal vijf foto’s. De foto’s moeten qua stijl/onderwerp een samenhang hebben. Foto’s minimaal 20×30 cm (A4) in dik passe-partout (minimaal formaat 40×50 cm).

Let op: de foto’s worden in print getoond op een presentatiebord. Op basis daarvan vindt de bespreking plaats. De foto’s worden tijdens de bespreking ook met een beamer geprojecteerd. Daarom vragen we jullie om de foto’s uiterlijk zaterdag 10 november per WeTransfer te sturen naar cameraclubwageningen@gmail.com. Ter plekke worden geen opnames gemaakt. Wil je de foto’s je bondsnummer en een volgorde meegeven? Het formaat van de bestanden: max 1400 pixels breed of max 1050 pixels hoog.

Locatie
De portfolio-avond is in de Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18, Wageningen. Vrij parkeren langs de ventweg (beide zijden) en in de omliggende straten. Wie met openbaar vervoer komt wijzen we erop dat er recht tegenover de kerk een bushalte van de buslijn Arnhem-Wageningen is. Het busstation (voor andere richtingen) is ook vlakbij.

Tijd
De bespreking begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en kunnen de foto’s worden neergelegd. De bespreker en de andere aanwezigen kunnen deze dan vast bekijken. Het is dus raadzaam om op tijd aanwezig te zijn.
Van harte welkom, ook als je zelf geen foto’s instuurt!

Foto © Theo Fama