BredaPhoto International Photo Festival 2018 – Open inschrijving Masterclass Course 2017/2018

Ben jij een gevorderde en ervaren amateurfotograaf op de top van je kunnen, een student fotografie of semi-professional die op zoek is naar een extra uitdaging? En wil je worden uitgedaagd om een nieuwe stap vooruit te zetten? Om te fotograferen vanuit een concept en daarin begeleid te worden door een professionele fotograaf? Dan is de Masterclass Course van BredaPhoto International Photo Festival 2018 iets voor jou.

In een kleine groep van maximaal 10 deelnemers werk je in 6 bijeenkomsten onder leiding van een professionele fotograaf (docent) aan je eigen project. Leidraad voor dit project is het thema van BredaPhoto 2018: TO INFINITY AND BEYOND. In totaal zijn er drie groepen met elk een docent, dus ruimte voor maximaal 30 fotografen. Aan het eind van de Masterclass Course selecteren de docenten en curatoren van BredaPhoto maximaal 10 projecten die deel uit gaan maken van de Masterclass expositie van BredaPhoto 2018. Deze expositie is te zien tijdens de 8e editie van het fotofestival van 5 september tot en met 21 oktober 2018.

De professioneel fotografen (docenten) die deze Masterclass gaan begeleiden zijn Jan Rosseel, Bianca Sistermans en Mariska van Zutven.

Meld je gratis aan met je portfolio vóór 1 oktober 2017 voor de eerste selectieronde via masterclass@bredaphoto.nl en misschien ben jij één van die 30 fotografen die deze unieke Masterclass Course gaat volgen.

Uit alle aanmeldingen wordt een selectie van maximaal 60 fotografen gemaakt die worden uitgenodigd voor een portfolio-speedreview op zaterdag 28 oktober 2017. Na deze review worden de deelnemers voor de Masterclass Course geselecteerd. Kijk voor meer informatie op www.bredaphoto.nl

De inschrijving is open voor ervaren amateurfotografen uit Nederland en België die op hoog niveau fotograferen maar geen professionele fotograaf zijn. De inschrijving is ook open voor studenten fotografie of net afgestudeerden, met uitzondering van de studenten die deelnemen aan het academieproject van BredaPhoto 2018.

Foto © Judith Helmer – uit de serie Toedeloe (2016)