Werkgroep Fototechniek

De werkgroep Fototechniek gaat in december een workshop ‘Focus Stacking’ organiseren. De workshop gaat plaatsvinden in De Schakel op zaterdagmiddag 9 of 16 december van 13:30 tot ongeveer 17:00 uur.

Focus stacking is een techniek die je gebruikt om foto’s met een grote(re) scherptediepte te maken zonder maximaal te hoeven diafragmeren. Het kan worden gebruikt in de macrofotografie maar kan ook in de landschapsfotografie verbluffende resultaten geven. Tijdens de workshop wordt de theorie behandeld maar je gaat ook zelf aan de slag met je camera en de computer.

In de infosheet onderaan dit bericht kun je lezen wat we gaan doen die middag en je vindt wat meer informatie over wat Focus Stacking inhoudt voor landschap- en macrofotografie.

Ben je geïnteresseerd? Vul je beschikbaarheid dan in op het opgaveformulier, doe dit vóór zondag 26 november. We kiezen die datum waarop de meeste mensen kunnen. De workshop wordt gegeven door Esther Groot.

Hopelijk tot ziens!

Esther Groot en Erik van den Elsen

Informatie over de workshop: HIER

Inventarisatie- en opgaveformulier: HIER

(p.s. je hoeft NIET in te loggen bij Google om het formulier in te vullen zoals op het formulier wordt gevraagd. Geef wel je e-mail adres op.)

Werkgroep Architectuur naar Glow- Eindhoven op 18  november

De werkgroep architectuur gaat op zaterdagavond 18 november fotograferen bij Glow-Eindhoven.

We vertrekken om 16:00 uur, dan zijn we er rond 17:00 uur – 17:30; tijd om de locatie te verkennen en even wat te eten.
De lampen van Glow gaan aan om 18:30 uur.
Dan rond 21:30 – 22:00 weer richting Ede, afhankelijk van ieders wensen.

Wil je mee (ook fotografen die geen lide zijn van deze werkgroep zijn welkom) ? Stuur dan even een mailtje aan voorzitter@oogenoptiek.nl.

Verzoek voor foto’s

Van de beheerder van website uitkijktorens.nl hebben wij het volgende bericht gekregen:

Sinds medio vorig jaar promoten wij de vele mooie uitkijktorens in het land, via onze website Uitkijktorens.nl. We missen echter nog mooie foto’s van een aantal uitkijktorens in uw regio. Kunnen uw leden ons daar misschien bij helpen? We kunnen dan de naam van de fotograaf bij de foto(’s) vermelden, en desgewenst een link naar een website of bijvoorbeeld Instagram-account. Het gaat om:

• De Hessenhut – Lunteren
• Uitkijktoren de Koepel – Lunteren
• Uitkijktoren De Bult – Wekerom
• Uitzichtpunt De Valenberg – Otterlo
• Uitkijktoren Binnenveld – Bennekom
• Uitkijktoren de Boersberg – Doorwerth
• Romeinse Wachttoren De Spees – Opheusden

De locaties van de uitkijktorens en andere torens waarvan we nog foto’s zoeken zijn hier te vinden: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1DTEkStDUtcq_GAus-Pe2ITa_AgFDc_A&usp=sharing.

Wij hebben geen louter commercieel doel, maar willen vooral al die mooie torens onder de aandacht brengen. In de toekomst denken we wel aan enkele passende adverteerders, om onze kosten terug te verdienen.

Hopelijk kunnen uw leden ons helpen aan mooie foto’s. Mocht u vragen hebben dan laat het vooral weten.

Met vriendelijke groet,

Bram Timmers
Uitkijktorens.nl

info@uitkijktorens.nl