Onlangs gaf Diana Bokje bij ons een lezing over compositie. In dat kader bracht ze het boek ‘Kadreren in fotografie en film – Mythes en misverstanden over compositie’ onder onze aandacht. Ze was er enthousiast over en vond het jammer dat het niet meer verkrijgbaar is. Na afloop van haar lezing hebben wij (met toestemming) haar presentatie online gezet, met daarbij een link naar een pdf van het genoemde boek.

Dat laatste hadden wij niet mogen doen: wij hebben daarmee de auteursrechten van schrijver Theo Coolsma geschonden. Wij zijn daar door de schrijver op aangesproken en wij bieden hem daarvoor onze welgemeende excuses aan. Onze webmaster heeft de pdf natuurlijk direct verwijderd. Wij benadrukken dat niet alleen het verspreiden, maar ook het bezitten van de pdf illegaal is en wij verzoeken een ieder die dit bestand heeft gedownload dan ook met klem om het te verwijderen.

Verder meldt schrijver Theo Coolsma “Ik hoop dat een nieuwe, enigszins gewijzigde en aangevulde versie van mijn boek, eind dit jaar of begin komend jaar leverbaar zal zijn.”