Ons najaars-fotouitstapje gaat ditmaal naar de Oostvaardersplassen.

In het kader van de bronst van de edelherten organiseert Staatsbosbeheer een aantal excursies in het gebied per ecokar op plaatsen waar men normaal niet mag komen. Dit leek ons erg leuk echter de vastgestelde data van deze excursies die lopen van september tot 21 oktober waren allemaal volgeboekt.

Maar na overleg is het mogelijk speciaal voor onze leden een aparte excursie in te lassen op de volgende data:
• Zaterdag 28 oktober 2017: met vertrek om 16.00 uur vanaf het Buitencentrum Kitsweg 1 te Lelystad.
• Of zondag 29 oktober 2017: met vertrek om 16.00 uur eveneens vanuit het Buitencentrum.
Terugkomst om 18.30 uur.

Deze excursies zijn uit te breiden met na afloop om 18.30 uur een wildernisbuffet in het Buitencentrum ad €25,00 p.p. en aan te geven of men vegetarisch wil eten.

De kosten
Er wordt een ecokar met trekker voor ons gereserveerd met plaats voor 18 personen tegen een vastgesteld bedrag van €450,00. Gaan er 18 man mee dan zijn de kosten €25,00 p.p. en zijn het er minder dan gaat de prijs p.p. navenant omhoog. De wagen is overdekt maar aangeraden wordt warme, winddichte kleding en oorwarmers of muts en stevige schoenen aan te doen daar het om die tijd van het jaar flink koud kan zijn volgens de gidsen.

In de deelnemersprijs zit een kop koffie of thee bij aankomst en een voorlichtingsfilm over het gebied alvorens wij het gebied gaan verkennen. De kar stopt van tijd tot tijd zodat men eruit kan om te fotograferen zonder dat het de bedoeling is dat men meteen rond gaat zwerven. De kar is aan twee zijden open en kan men vanuit de kar ook fotograferen.

Er zijn dus 4 mogelijkheden
1. Zaterdag 28 oktober met vertrek om 16.00 uur (zonder buffet) = €25,00
2. Zaterdag 28 oktober met vertrek om 16.00 uur en na aankomst om 18.30 uur een wildernis Buffet ad €25,00 p.p. = €50,00
3. Zondag 29 oktober met vertrek om 16.00 uur (zonder buffet) = €25,00
4. Zondag 29 oktober met vertrek om 16.00 uur en na terugkomst om 18.30 uur een wildernis Buffet ad € 25.00 p.p. Totale kosten bij een volledig aantal deelnemers van 18 personen is €50,00

Waarom vertrek om 16.00 uur? Dit is om het wild zo min mogelijk te storen.

Geef zo spoedig mogelijk aan welke keus je maakt. Maakt het je niet uit welke datum, geef dat dan ook door via de nummering bv no. 1 en 3. Dan kijk ik of ik de kar vol krijg. Ook graag aangeven of je met eigen auto komt en iemand wil meenemen naar Lelystad.

Vertrek vanaf de parkeerplaats van het Westhoffhuis in Lunteren om 14.30 uur op de gekozen datum.

Menu buffet
Wildpate met cranberry compote en toast
Lichte bouillon met paddestoelenspiesjes
Ramequin met hazepeper in rode wijnsaus
Uit te breiden met stoofpeertjes en aardappelgratin uit de oven, herfstsalade en wilde perzik.

Oostvaardersplassen
Met de Oostvaardersplassen heeft Nederland een uniek natuurgebied ontwikkeld en is dit door Ruben Smit prachtig in beeld gebracht. Voor onze fotoclub een unieke kans om met z’n allen deze natuur zelf te ervaren en in beeld te brengen.

Voor nadere inlichtingen ben ik te bereiken via 0318 482607 of via mail: ejdevries@btb.nl alwaar je je ook kunt aanmelden.

Vriendelijke groet,
Noortje de Vries

Website Staatsbosbeheer: Natuurgebied Oostvaardersplassen

Foto’s © Staatsbosbeheer