Zaterdag 29 januari heeft wethouder Hester Veltman onze Jubileumexpositie geopend. De opening vond plaats in Zaal Floor met zo’n 80 gasten en startte met een welkom van Arie van Alphen, de bestuursvoorzitter van Museum Lunteren. Daarna kreeg Riana Wassing, onze voorzitter het woord. Ze benadrukte in haar korte toespraak het belang van verbinding: bij Oog & Optiek raak je met en via fotografie met anderen in gesprek. En het is precies die wens waaruit de Fotoclub ooit geboren is: samen foto’s bekijken en bespreken is zoveel rijker dan dat in je eentje doen.

Ten slotte kreeg wethouder Hester Veltman het woord. Zij sprak over haar herinnering aan een fotoproject in de gemeente Ede van enkele jaren terug. Hierbij fotografeerden kinderen van de basisschool onder leiding van een ervaren fotograaf de wereld om hen heen. De verschillen in – letterlijk – de blik op de wereld vond Hester Veltman heel bijzonder om te zien.

De wethouder feliciteerde Oog & Optiek met het jubileum en verklaarde daarna de expositie voor geopend. Direct daarna bekeek ze alle foto’s. Ze was erg geïnteresseerd in de verhalen achter de beelden en ze genoot ervan om weer live in Museum Lunteren rond te lopen.

De expositie is te zien t/m 14 mei 2022. Het Museum is open van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 – 17.00 uur.

Website -> Museum Lunteren

Fotoserie door Theo Fama

Fotoserie door Erik van den Elsen