Presentatie Olaf Kraak – sportfotografie

Laden Evenementen

Vanavond ontvangen we Olaf Kraak.

Olaf is journalistiek fotograaf op het gebied van sport, nieuws en reportage. Vanavond zal hij ons voornamelijk meenemen in de wereld van de sportfotografie.

Olaf Kraak
Zelfstandig fotograaf werkzaam in de journalistiek en reportage fotografie. Begonnen in 1989 als jongste bediende in een Haarlemse fotowinkel. Daarna een jaar werkzaam als assistent in de fotostudio van John Prins in Amsterdam waarna ik 7 jaar bij fotopersbureau United Photos de Boer in Haarlem heb gewerkt. Vervolgens na 6 jaar als freelance fotograaf gewerkt te hebben kwam ik bij het ANP in dienst als staffotograaf waar ik van 2001 tot 2010 heb gewerkt in binnen- en buitenland. Hoogtepunten zijn verkiezingen in Suriname, astronaut Kuipers in Kazachstan en Olympische Spelen in Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Vancouver 2010 en London 2012.
Sinds 2010 ben ik actief freelance fotograaf. Mijn brede interesse zorgt ervoor dat ik werkzaam ben voor diverse opdrachtgevers zoals ANP, Trouw, Algemeen Fagblad, Beeldredaktie, Hollandse Hoogte opdrachten, Aedes Magazine, KNRM, Venus en de Waard, Moto 73 en Gemeente Velsen. Al deze jaren leverden mij meerdere prijzen op in de Zilveren Camera fotowedstrijd. Naast het snelle werk voor kranten en persburo’s maak ik reportages en portretten voor magazines, bedrijven en instanties. Ik neem dus ook commerciele opdrachten aan.

Website: Olaf Kraak

Foto’s © Olaf Kraak

Leden

>> leden login <<  Besloten leden gedeelte