Oeuvre-avond

Laden Evenementen

Voor vanavond hebben we drie leden gevraagd werk te presenteren waarmee zij door de jaren heen actief zijn geweest en zich hebben ontwikkeld als fotograaf. Hans Willemsen, Ingrid van Beurden en Arjan Aanraad nemen ons mee in hun fotografische aanpak.

Via E-mail ontvang je de gegevens voor het meedoen met Zoom.

Hans: “Mijn motto is vooral “probeer eens wat” en leer van je “fouten”. De foto van de pan is een probeersel dat ik in het mentoraat met Diana Bokje heb besproken. De foto met de lijst is ook een probeersel. Mijn dochter vroeg eens of ik voor haar buurvrouw een houten lijst wilde maken voor een op te hangen jigsaw puzzel. Dat was een grote uitdaging (precisie, dun hout) dus die heb ik een tijdje afgehouden totdat ik wist hoe ik het kon doen. En over het eindresultaat was ik best tevreden. Overal haaks, geen kiertjes, dun en stevig. Ergo: na vallen komt opstaan. Deze avond zal ik ingaan op waarom fotografie voor mij werkt.

Ingrid: “Ik fotografeer graag grappige of opmerkelijke situaties. Foto’s met een kwinkslag waar je een beetje om kunt glimlachen. Ik vind het leuk als je niet gelijk kunt zien of ik de foto in scene heb gezet of niet. Bijna altijd is de situatie vanzelf ontstaan, want ensceneren ligt mij niet. Ik ben er best trots op dat ik een soort van handtekening heb ontwikkeld. Dat mijn foto’s als mijn werk worden herkend. Deze avond zal ik de totstandkoming van enkele fotografische projecten toelichten.”

Arjan: “Mensen, gewoon zoals ze zijn, zoals je ze tegenkomt op straat of in de trein intrigeren mij. Het enige wat je ervoor moet doen is kijken. Ik denk dat mijn motto is: “Als je niet kijkt, dan zie je niks”. Zo zie je op de foto met de kok die staat te roken op straat een herhaling door het jongetje op de achtergrond.
De foto van het jongetje met de telefoon is één van de vele foto’s die ik onderweg naar mijn werk met mijn telefoon heb gemaakt. Een jongetje dat vol aandacht met zijn telefoon aan het spelen is en de hele wereld om hem heen vergeten is.
Foto’s hoeven van mij niet mooi te zijn, als ze mijn gevoel maar weergeven. Fotograferen is voor mij ook spelen en experimenteren met andere manieren van kijken.”

Leden

>> leden login <<  Besloten leden gedeelte