Leeravond – opname en bewerking

Laden Evenementen

LET OP…!
Zoals jullie weten ondergaat het Buurt-centrum De Schakel een verbouwing. Daarom is onze clubavond verplaatst naar het Dorpshuis Het Westhoffhuis aan de Dorpsstraat 28 in Lunteren.

De verwachting is dat de vernieuwde Schakel begin september weer open zal zijn.

De avond wordt verzorgd door Theo Fama en Erik van den Elsen.

Voor de pauze zal Theo jullie het geheim van fotograferen uit de doeken doen. Aan de hand van vele foto’s zal hij je vertellen welke kennis echt nodig is om een goede foto te kunnen maken. Je hoeft niet bang te zijn dat het technisch wordt, sterker nog… Theo gaat het niet eens over techniek hebben (misschien heeeeeeeeel klein beetje). Deze lesavond is voor iedereen te volgen en te begrijpen. En als je deze kennis toepast op je eigen fotografie dan maak je vanaf vanavond nog betere foto’s dan dat je al deed. Ja, zelfs als je de camera gewoon op de automaat laat staan.

Na de pauze zal Erik laten zien dat bijna elke foto, hoe perfect opgenomen ook, in nabewerking toch nog kan worden verbeterd door kleine (of grotere) wijzigingen aan te brengen in uitsnede, kleurbalans, schaduwen, hoge lichten, scherpte, contrast. Dit soort basis beeldbewerkingen kun je met de meeste beeldbewerkingsprogramma’s op zowel een Windows computer als een Mac uitvoeren. Dit deel van de avond wordt wel een beetje technisch maar aan de hand van live beeldverbetering ook heel praktisch ingevuld.

Leden

>> leden login <<  Besloten leden gedeelte