Fotobespreking vrij werk

Laden Evenementen

We starten 2023 met het bespreken van vrij werk.

Het is nog niet zo eenvoudig om helder onder woorden te brengen wat je van een foto vindt en vooral waarom. Terwijl het voor elke fotograaf leerzaam is om feedback te kunnen geven op beelden van anderen. Het draagt bij aan het verscherpen van je fotografisch inzicht en aan bewuster fotograferen. En dat is een belangrijk aspect in de vrijetijdsfotografie en de visie van Oog en Optiek.

Met het delen van foto’s in clubverband vraag je feedback om te horen wat anderen zien in de foto en of overkomt wat jij hebt bedoeld of voor ogen had. Of het nu binnen de werkgroepen is, bij clubavonden met vrij werk of voor een expositie of wedstrijd. Goed kijken en onderbouwen wat je aanspreekt of wat beter had gekund, helpt iedere fotograaf in zijn of haar fotografische ontwikkeling.

Het maakt daarbij niet uit hoeveel ervaring je hebt en welke ambitie je hebt met je fotografie. Het gaat erom wat je als individuele fotograaf wilt bereiken. Want elke foto gaat ergens over en heeft een communicatieve bedoeling, anders was de foto niet gemaakt…

De invulling van deze clubavond bestaat uit verschillende onderdelen.

Corinne heeft haar debuut met het bespreken van haar keuzefoto voor de 5-minutenbespreking.

– Analyseren en bespreken van foto’s kan op meerdere manieren. Ingrid van Beurden leidt de bespreekmethode in die Hans Brongers samen met Simon Ophof ontwikkelde om de inhoudelijke kwaliteit van de vrijetijdsfotografie te verbeteren. De vier pijlers 1) beschrijven, 2) analyseren, 3)interpreteren en 4)  waarderen bieden nog altijd een goede basis voor het spreken over foto’s. Met concrete voorbeelden duidt Ingrid de waarde van de bespreekmethode en de pijlers.

– Hans Willemsen en Ingrid bespreken het ingezonden vrij werk.

Wetransfer

Foto's insturen

Foto’s (maximaal 5) kun je insturen via deze WeTransfer-button. Vermeld even je naam erbij!

De uiterste datum om je foto’s aan te leveren, is zondag 1 januari. Foto’s worden via de beamer gepresenteerd, voor deze avond hoef je geen prints mee te nemen.

Wetransfer

Leden

>> leden login <<  Besloten leden gedeelte