Hoe
Na de zomervakantie starten we met het tweede deel van ons jaarprogramma. Door de huidige omstandigheden is er het een en ander veranderd. We komen bij elkaar in de grote zaal van het Westhoffhuis, zodat we op gepaste afstand van elkaar kunnen zitten. Aangezien de woensdagavonden in het Westhoffhuis niet beschikbaar waren is er uitgeweken naar de maandagavonden. De eerste clubavond is op 7 september. Dat is één van de avonden waarop je eigen werk kunt laten bespreken.

Hoe gaan we te werk bij de clubavonden
Foto’s die je wilt laten bespreken lever je zoals altijd via WeTransfer aan, maar je neemt, net als altijd, ook de geprinte versie mee naar de avond. Bij binnenkomst staan langs de wanden tafels waarop je je foto’s kunt neerleggen. Zo zijn ze voor iedereen te bekijken, vooraf, in de pauze en naderhand. De bespreking van de foto’s vindt plaats via de beamer projectie, zodat we kunnen blijven zitten. Er worden geen foto’s opgezet en er staat geen presentatie-bord.
De eerste bijeenkomst in het Westhoffhuis hebben we eind juni gehad en daarvan kon t.a.v. een zo veilig mogelijke invulling geleerd worden. De grote zaal laat gemakkelijk de onderlinge afstanden toe volgens de voorschriften. Onnodig geloop is goed te voorkomen. Het Westhoffhuis heeft looproutes en barprocedures bedacht. En gezond verstand helpt enorm om elkaar veilig te houden. Er is niets op tegen om als extra maatregel een mondkapje mee te nemen.

Het was trouwens fijn om elkaar weer eens te kunnen zien en spreken. Hopelijk kunnen we er op een veilige manier samen een goede tweede helft van het jaar van maken.

Het programma
Het programma is al aangepast op de website en komt grotendeels overeen met het geplande programma. De sprekers die we gevraagd hadden bleken gelukkig ook te kunnen op de nieuwe data.

Op 19 oktober staat dat er een 5-minutenfoto-avond is. Dat is nieuw en komt in de plaats van een tafeltjesavond (die is niet zo coronaproef).
Maar wat houdt die 5-minutenfotoavond in?
Iedereen krijgt de gelegenheid om een foto in te sturen (als fotobestand) voor deze avond. Je krijgt dan op de avond de vraag om in maximaal 5 minuten te vertellen wat deze foto voor jou de moeite waard maakt. De spelregels zijn dus overeenkomstig de bekende 5-minutenfoto aan het begin van een avond, maar nu voor iedereen die mee wil doen op deze avond. Enige voorwaarde: het gaat niet om een foto die jijzelf gemaakt hebt. Kijk in een fotoboek, krant, tijdschrift, expositie, internet, social media, etc.

Tenslotte is het onderwerp/thema bekend voor de avond van 30 november: je hebt de keuze uit twee mogelijkheden:
1. Stilleven:
Bij een stilleven gaat het om een afbeelding van levenloze objecten waarbij er strenge controle op compositie en belichting is. Je kunt experimenteren met de klassieke stijl zoals de oude meesters in de schilderkunst met bloemen of fruit. Of probeer een eigentijds, modern stilleven. Op internet vind je volop inspiratie.
2. Warmte:
Een thema om vrij mee te associëren. Gevoelens van warmte, energie en warmte, warmte in relatie tot kou. Hoe breng jij warmte in beeld? We zijn heel benieuwd naar de resultaten.

Je hebt nu aardig wat tijd om na te denken en te experimenteren met één of beide onderwerpen en vast op zoek te gaan naar een 5-minutenfoto.