Op de site van de Fotobond, zijn er periodiek wedstrijden opengesteld voor de leden. Foto-Online (FOL) is een wedstrijd voor de eer, als ik het in eigen woorden omschrijf. Hierbij zijn certificaten (Brons/Zilver/Goud) te winnen Zo ook de 3e editie van dit jaar, stond open voor het thema Sport en Vrij onderwerp. Een van onze leden (Johan Oostindiën) zag zijn foto gewaardeerd met Brons. Voor wie onlangs op de tafeltjes bespreking was, kan zich de foto wellicht nog herinneren.

Wellicht volgt er nog wat meer info in de volgende editie van het blad “In Beeld”.

Foto © Johan Oostindiën – Portret van Scarlet

De jury beschreef deze editie als volgt:
Voor deze editie van FOL kregen wij bijna 600 inzendingen binnen. Als coördinator ben je dan tevreden. Toch vraag ik mij wel eens af waarom wij zo wedstrijdminded zijn. Vinden wij het dan niet erg dat er zoveel verliezers zijn ? Of zie ik dit fout, is het geen verliezen als je niet in de prijzen valt ? Het is immers in een zekere anonimiteit dat je deelneemt, je verliest niets, geen geld en geen eer. Daarnaast kan je je vergelijken met de gemiddelde score en is er als ultiem excuus, als je dat nodig hebt, altijd de betrekkelijkheid van een jury. En als je ooit eens in de prijzen valt betekent dat toch echt wel iets !
De jury bestond bij deze Foto Online uit Ton Thomassen, van de landelijke groep Sportfotografie, Frans Smets en Anne-Marie Vermaat, beiden lid van de BMK gespreksgroep.

Meer te lezen op: https://fotobond.nl/fotowedstrijden/foto-online