Welkom bij Fotoclub Oog & Optiek

We vinden het erg leuk dat we jou als nieuw lid mogen verwelkomen.

Deze pagina is speciaal voor jou, om je alvast een beetje op weg te helpen.

Bewaar deze pagina/link voor jezelf, deze is niet bedoeld voor niet-leden.

Website:

Berichten:
Je hebt waarschijnlijk al een beetje rondgekeken op de website. Let even speciaal op ‘Berichten’. Daar zie je de laatste (nieuws)bericht bovenaan staan, de oudere berichten zakken steeds verder naar beneden en zijn op een gegeven moment niet meer zichtbaar op de Berichtenpagina. Die oudere berichten zijn echter niet verdwenen. Je kunt ze op drie manieren weer terug vinden:
• zoeken op een woord of onderwerp in het ‘zoekvenster’
• onder ‘Categorieën’ kun je klikken op een categorie
• of onder ‘Archieven’ kun je zoeken op maand en jaar van plaatsing.

Abonneren op berichten:
Onderaan (in de footer) zie je staan ‘Abonneer je op nieuwe berichten’. Dat is een service voor niet-leden. Dat hoef jij dus niet te doen als lid van de club, want wij zetten jou op de mailinglijst, waardoor je automatisch nieuwsbrieven ontvangt in je mail. Zo hoef je niets te missen.

Agenda:
De agenda van onze club willen we zo up-to-date houden als maar kan. Let op: in tegenstelling tot de functie van ‘Berichten’, ontvang je van ‘Agenda’ geen bericht als daar iets is veranderd of aangepast. Als daar grote aanpassingen worden gedaan die je wel op tijd moet weten, dan brengen wij je uiteraard op de hoogte via e-mail, maar we gaan ervan uit dat jezelf ook regelmatig even de agenda raadpleegt.

Fotogalerij:
Je mag een aantal (maximaal 5) van je fraaiste foto’s insturen voor een persoonlijk fotoalbum in de fotogalerij. Die hoeven niet perse via de club gemaakt te zijn, ze mogen ook uit je archief komen. En er is een mogelijkheid om daar ook een link naar je eigen website te laten plaatsen (als je een eigen website hebt).
Stuur je foto’s (graag via WeTransfer) en eventueel met het adres van je website (als je die hebt) naar de webmaster: webmaster@oogenoptiek.nl.

Het ledengedeelte van onze website:

Clubinformatie:
We hebben ook een ledengedeelte. Zo scheiden we onze openbare informatie en gegevens die alleen bestemd zijn voor onze leden. Op het besloten ledengedeelte vind je o.a. informatie over de taken van de diverse commissies, maar ook onze statuten en reglementen, afspraken voor het presenteren van je foto’s op de clubavonden, uitleg WeTransfer, boekenlijst van onze bibliotheek en nog veel meer.

Ledenlijst:
Om je naam, adres en contactgegevens zichtbaar te maken voor clubleden hebben we de ledenlijst op dit besloten ledengedeelte gezet. Ook vind je daar portretten van je clubleden. Handig om snel je clubgenoten te leren (her)kennen. Staat jouw foto er nog niet tussen? Stuur dan je foto naar de webmaster via webmaster@oogenoptiek.nl

Hoe kom je op dat besloten ledengedeelte?
Je ziet op deze website helemaal rechts bovenaan (even naar boven scrollen) een donker driehoekje met een plusteken (+) erin. Als je daarop klikt, dan schuift er een balk naar beneden met een link naar het ledengedeelte. Klik op de link ‘>> leden login <<‘ en je krijgt een nieuwe pagina waarin je een gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen.
Voor alle leden zijn deze hetzelfde (geen e-mail invullen):
Gebruikersnaam: leden
Wachtwoord: scherptediepte

Voor beide websites:

Neus daar eens rond en laat ons weten wat je ervan vindt. Graag horen we je mening en/of opmerkingen.

Facebook

Vergeet ook niet om lid te worden van onze Oog & Optiek Facebook-groep. Dat is een dynamische omgeving waar je zelf je foto’s kunt uploaden, mening kunt geven en ontvangen of andere berichten/nieuwtjes kwijt kunt of lezen.

Direct naar Oog & Optiek Facebook-groep