Welkom bij Fotoclub Oog & Optiek

We vinden het erg leuk om je als nieuw lid te mogen verwelkomen.

Deze pagina is speciaal voor jou, om je alvast op weg te helpen, info te geven en wegwijs te maken binnen de club.

Bewaar deze pagina/link voor jezelf, deze is niet bedoeld voor niet-leden.

Website:

Berichten:
Je hebt waarschijnlijk al een beetje rondgekeken op de website wat er aan informatie te vinden is over onze club. Speciaal wil ik aandacht vragen voor ‘Berichten’. Daar zie je de laatste (nieuws)bericht bovenaan staan, de oudere berichten zakken steeds verder naar beneden en zijn op een gegeven moment niet meer zichtbaar op de Berichten-pagina. Maar die oudere berichten zijn niet verdwenen. Je kunt ze op drie manieren weer terug vinden;
• zoeken op een woord of onderwerp in het ‘zoekvenster’
• onder ‘Categorieën’ kun je klikken op een categorie
• of onder ‘Archief’ kun je zoeken op maand en jaar van plaatsing.

Abonneren op berichten:
Onderaan (in de footer) zie je staan ‘Abonneer je op nieuwe berichten’. Dat is een service voor ‘niet-leden’. Dat hoef jij dus niet te doen als lid van de club, want wij zetten jou op de mailing-lijst waardoor je automatisch nieuwsbrieven ontvangt in je mail. Zo hoef je niets te missen.

Agenda:
De agenda van onze club proberen we zo actueel en up-to-date te houden als maar kan. Maar in tegenstelling tot de functie van ‘Berichten’, ontvang je van ‘Agenda’ geen bericht als daar iets is veranderd of aangepast. Als daar grote aanpassingen worden gedaan, wat je wel op tijd moet weten, dan laten wij het je uiteraard weten via mail. Maar we gaan ervan uit dat jezelf ook regelmatig even de agenda raadpleegt.

Fotogalerij:
Je mag een aantal (maximaal 20) van je fraaiste foto’s insturen voor een persoonlijk fotoalbum in de fotogalerij. Die hoeven niet perse via de club gemaakt te zijn, mag uiteraard ook uit je archief komen. En er is een mogelijkheid om daar ook een link naar je eigen website te laten plaatsen (als je een eigen website hebt).
Stuur je foto’s (graag via WeTransfer) en het adres van je website (als je die hebt) naar de webmaster: webmaster@oogenoptiek.nl

Leden-website:

Clubinformatie:
We hebben ook een leden-gedeelte. Zo hebben we een scheiding gemaakt tussen wat openbare informatie is en wat alleen bestemd is voor onze leden. Op het besloten leden-gedeelte kan je o.a. informatie vinden over de taken van de diverse commissies. Maar ook huishoudelijke reglementen, afspraken voor het presenteren van je foto’s op de clubavonden, boekenlijst van onze bibliotheek en nog veel meer.

Ledenlijst:
Om je naam, adres en contact gegevens niet openbaar te maken, maar wel zichtbaar voor mede-clubleden hebben we de ledenlijst op deze besloten leden-gedeelte gezet. Ook vind je daar portretten van je mede clubleden, handig om snel je clubgenoten te leren (her)kennen. Staat jouw foto er nog niet tussen? Stuur dan je foto naar de webmaster webmaster@oogenoptiek.nl

Hoe kom je op die besloten leden-website?
Je ziet op deze website helemaal rechts bovenaan (even naar boven scrollen) een donker driehoekje met een plus-teken (+) erin. Als je daar op klikt dan schuift er een balk naar beneden met een link naar de leden-website. Klik op de link ‘>> leden login <<‘ en je krijgt een nieuwe pagina waarin je een gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen.
Voor alle leden zijn deze hetzelfde (geen e-mail invullen):
Gebruikersnaam: leden
Wachtwoord: scherptediepte

Voor beide websites:

Neus daar eens rond en laat ons weten wat je ervan vindt. Graag horen we je mening en/of opmerkingen.

Foto’s presenteren op clubavond:

Prints:
Je hebt altijd de mogelijkheid om je foto’s te laten zien op een reguliere clubavond. Het beleid is om de foto’s geprint op het bord te tonen (maximaal 5). Meer informatie vind je op de leden-website.

Beamer:
Je kan tegelijk, ter ondersteuning van de prints, ook je foto’s digitaal vertonen middels de beamer. Daarvoor moet je je foto’s versturen via WeTransfer. Als de mogelijkheid er is om foto’s te vertonen dan staat er in de agenda van die avond een WeTransfer-button. Een uitleg hoe je WeTransfer gebruikt staat op de leden-website.

Facebook

Vergeet ook niet om lid te worden van onze Oog & Optiek Facebook-groep. Dat is een dynamische omgeving waar je zelf je foto’s kunt uploaden, mening kunt geven en ontvangen of andere berichten/nieuwtjes kwijt kunt of lezen.

Direct naar Oog & Optiek Facebook-groep