Passie voor fotografie
Fotografencollectief De Zutphense viert 95-jarig bestaan met een jubileumexpositie.

Het Fotografencollectief De Zutphense werd in 1923 opgericht en is daarmee een van de oudste fotoclubs van Nederland. Nu, 95 jaar later is De Zutphense een fotocollectief van ongeveer 40 enthousiaste vrijetijds- en (semi)- professionele fotografen. De leden zijn, behalve uit Zutphen, afkomstig uit de wijde omtrek. Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit: portret, journalistiek, natuur of landschappen.

Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dicht bij huis of fotograferen in hun eigen studio. De tweewekelijkse bespreking van elkaars werk concentreert zich vooral op de creatieve, inhoudelijke kant van het fotowerk. Daarnaast laten de leden zich inspireren door lezingen van goede en bekende fotografen. De club staat bekend om haar hoge niveau.

In het kader van het 95-jarig jubileum organiseert De Zutphense onder andere een expositie van recent werk van haar leden. De expositie is een representatieve weergave van de kwaliteit die de ‘vrije” fotografie in Nederland heeft te bieden.

Waar: De Witte Vleugel van het Zutphense stadhuis,
Kerkhof 1a, 7201 DM Zutphen

Wanneer: Van 11 juli tot en met 29 juli.

Openingstijden:
maandag 13:00-17:00
dinsdag-zaterdag 10:30-17:00
zondag 13:00-18:00

Toegang: Gratis

Website: www.dezutphense.nl

De expositie “Passie voor Fotografie” staat in het teken de eerste editie van Fotozomer Zutphen. In de maanden juli en augustus zijn er in deze historische Hanzestad verschillende foto-exposities te bewonderen, waaronder World Press Photo en Parels van de Achterhoek. Bezoekers kunnen zich door de hele stad laten verrassen en ontroeren door de uiteenlopende verhalen die in beeld zijn gebracht.

Zutphen ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot fotostad, onder andere door de komst van World Press Photo, een aantal zeer actieve fotografiecollectieven en natuurlijk door het fotogenieke karakter van deze Hanzestad. Daarom besloot Zutphen Promotie om al deze gepassioneerde initiatieven te bundelen in deze eerste editie van Fotozomer Zutphen. Fotozomer Zutphen is een samenwerking tussen World Press Photo, Zoom-In Zutphen, Fotografencollectief De Zutphense, Parels van de Achterhoek van Jessica de Lepper, zesentwintig lokale ondernemers, Zutphen Promotie en gemeente Zutphen.

Foto © Anneke Lubbers